The Administrative Board’s decision is an important decision and a major step forward for the project. We are of course very pleased about the news.

“We will now continue to plan for the public activities that will take place in the building all year round. By constructing the Nobel Center, we are creating the home of the Nobel Prize in Stockholm – an intellectual living room with broad public activities including school programmes, scientific conferences, meetings and events. In an era when facts are being challenged, when populism and nationalism are flourishing, the Nobel Prize has a unique opportunity to draw attention to science, knowledge, humanism and peace”, says Lars Heikensten, Executive Director of the Nobel Foundation.

For further information, please contact:
Rebecka Oxelström, Head of Communications, Nobel Center
Rebecka.oxelstrom@nobelcenter.se, +46 734 12 66 75

About the Nobel Center:
The Nobel Center on the Blasieholmen peninsula of central Stockholm will build its public activities around exhibitions, school programmes, meetings and lectures about the Nobel Prize’s unique combination of subject areas – natural sciences, literature and peace. Based on the inspiring stories of the Nobel Laureates, the Nobel Center will be able to examine history as well as our own era and the major issues that are crucial to our world and our future. The building was designed by David Chipperfield and Christoph Felger, who were selected in April 2014 by a unanimous jury as the winners of the Nobel Center’s international architectural competition.