2017-06-27 New success in the legal process

Press release, June 27, 2017

The City of Stockholm’s decision to use its land on the Blasieholmen peninsula for the Nobel Center was appealed to the Administrative Court of Appeal, which rejected all complaints on June 27.

This ruling is a success for the project, moving it one step closer to implementation. Encouragingly, so far the Nobel Center has been given clear approvals by all competent authorities asked to rule on the project“, says Susanne Lind CEO of the Nobel Center.


For further information, please contact
Rebecka Oxelström, head of communication Nobel Center
rebecka.oxelstrom@nobelcenter.se, +46 734 12 66 75

About the Nobel Center
The Nobel Center on the Blasieholmen peninsula in central Stockholm will build its public activities around exhibitions, school programmes, meetings and lectures about the Nobel Prize’s unique combination of subject areas – natural sciences, literature and peace. Based on the Nobel Prize-winning contributions and inspiring stories of the Laureates, the Nobel Center will be able to examine history as well as our own era and the major issues that are crucial to our world and our future. The building was designed by David Chipperfield and Christoph Felger, who were selected in April 2014 by a unanimous jury as winners of the Nobel Center international architectural competition.