Slideshow

 • Idéer som förändrar världen

  I Nobel Center står Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser i fokus. Det är berättelser om mod, övertygelse och envishet. Det är berättelser som bevisar att idéer kan förändra världen.

 • I hjärtat av Stockholm

  Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

 • Med ett fantastiskt läge

  I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats i soligt söderläge på Blasieholmen i Stockholm.

 • Ett öppet och publikt hus

  I Nobel Center skapas en ny arena för utställningar, vetenskapliga seminarier, föredrag och samtal om dagsaktuella ämnen och evenemang av olika slag.

 • En källa till kunskap och inspiration

  Nobel Center vill stimulera nyfikenhet och kreativitet. Ett brett skolprogram kommer att vända sig till skolbarn, studenter och lärare.

 • Nobelsalen

  Högt upp i Nobel Center erbjuder ett stort auditorium ett panorama över staden. Salen kommer att fungera för olika typer av öppna föreläsningar, kulturarrangemang och vetenskapliga möten året om.

Nobel Teacher Summit

Den 6 oktober välkomnar vi lärare att under en dag dela med sig av sina erfarenheter, lära av andra och inspireras av Nobelpristagare och framstående forskare. Program och anmälan

Vi ses i Almedalen

Kom gärna och träffa oss i Almedalen. Under veckan kommer vi från Nobel Center att arrangera tre seminarier. Träffa oss på plats 

En helt ny typ av möten

Vad händer om en hjärnforskare, en konstnär och en Nobelpristagare möts i en panel för att prata om framtidens intelligens – och vad har det för bäring på Nobel Center? Läs mer här

En plats som engagerar, inspirerar och väcker nyfikenhet

Nobel Center ska uppföras på Blasieholmen, på en fantastisk plats i Stockholms centrala vattenrum. Med en bred publik verksamhet kommer Nobel Center att bjuda in till Nobelprisets unika värld av naturvetenskap, humaniora och fredsarbete. Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser kommer att ligga till grund för centrets utställningar, programverksamhet och medieproduktioner. Nobel Center ska bli en tillgänglig och angelägen mötesplats som stimulerar nyfikenhet och kreativitet. Stockholms stad har under många år reserverat den här tomten för en publik verksamhet av internationellt intresse. Nobel Center kommer att öka platsens värde och göra den mer tillgänglig för Stockholmare och mer långväga besökare. Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

Vi står inför en spännande resa och välkomnar alla att följa oss längs vägen!