Slideshow

 • Idéer som förändrar världen

  I Nobel Center står Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser i fokus. Det är berättelser om mod, övertygelse och envishet. Det är berättelser som bevisar att idéer kan förändra världen.

 • Nobelsalen

  Högt upp i Nobel Center erbjuder ett stort auditorium ett panorama över staden. Salen kommer att fungera för olika typer av öppna föreläsningar, kulturarrangemang och vetenskapliga möten året om.

 • Ett öppet och publikt hus

  I Nobel Center skapas en ny arena för utställningar, vetenskapliga seminarier, föredrag och samtal om dagsaktuella ämnen och evenemang av olika slag.

 • En källa till kunskap och inspiration

  Nobel Center vill stimulera nyfikenhet och kreativitet. Ett brett skolprogram kommer att vända sig till skolbarn, studenter och lärare.

 • Med ett fantastiskt läge

  I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats i soligt söderläge på Blasieholmen i Stockholm.

 • Nobel Center blir Nobelprisets nya hem i Stockholm

After Work med Nobelpriset i fokus

Det var fullt hus när vi bjöd in till After Work för skolledare. Mingel, mat, teater och diskussioner fyllde programmet under kvällen. Mer om kvällen.

Ylva Lageson ny VD i Nobelhuset

Närmast kommer Ylva Lageson från rollen som vice divisionschef för NCC Building Sverige. Läs mer

En helt ny typ av möten

Vad händer om en hjärnforskare, en konstnär och en Nobelpristagare möts i en panel för att prata om framtidens intelligens – och vad har det för bäring på Nobel Center? Läs mer här

En plats som engagerar, inspirerar och väcker nyfikenhet

Nobel Center ska uppföras på Blasieholmen, på en fantastisk plats i Stockholms centrala vattenrum. Med en bred publik verksamhet kommer Nobel Center att bjuda in till Nobelprisets unika värld av naturvetenskap, humaniora och fredsarbete. Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser kommer att ligga till grund för centrets utställningar, programverksamhet och medieproduktioner. Nobel Center ska bli en tillgänglig och angelägen mötesplats som stimulerar nyfikenhet och kreativitet. Stockholms stad har under många år reserverat den här tomten för en publik verksamhet av internationellt intresse. Nobel Center kommer att öka platsens värde och göra den mer tillgänglig för Stockholmare och mer långväga besökare. Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

Vi står inför en spännande resa och välkomnar alla att följa oss längs vägen!