Gruppbesök

Kontakta gärna vår bokning på bokning@nobelmuseum.se för mer information om gruppbokningar.

Visningar

Fördjupa dina kunskaper om Nobelpriset genom att boka en visning. Våra dagliga allmänna visningar ger en översikt av museet över ca 35 minuter, men du kan även boka en privat visning.

Visningstid är ca 60 minuter. Antal per visningsgrupp är 25 personer. Språk: svenska, engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska, kinesiska och ungerska.

En trevlig början eller avslutning på visningen är ett besök i vår restaurang Bistro Nobel.

Lär känna Nobelpriset

En visning om Alfred Nobel, Nobelpriset och Nobelpristagarna. Rekommenderas för dig som besöker museet för första gången.

Litterär revolt – bilder av Nobelpristagare

En visning av Nobelmuseets nya fotoutställning, Litterär revolt. Där skildras 12 Nobelpristagare i porträtt tagna av den flerfaldigt prisbelönta katalanska fotojournalisten Kim Manresa. Vi berättar om författare som Toni Morrison, Imre Kertész och Svetlana Aleksijevitj som har använt sitt skrivande för att ifrågasätta, skapa förändring och göra motstånd.

Nobelpris som förändrat världen

Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nyttan”. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.

Nobelpristagare och kreativitet

Nobelmuseets basutställning heter ”Människor, miljöer och kreativitet”. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativitetsperspektiv.

Taktil visning – Känn på Nobel

Följ med på en taktil visning anpassad för synskadade. Du får höra hela historien om Alfred Nobel och får känna på hans dödsmask. Med hjälp av föremål och filmer berättar vi också om Nobelprisets historia, den omtalade, glamorösa banketten och några intressanta och välkända Nobelpristagare. Alla filmer syntolkas.

Visningen är gratis för en grupp att boka under museets ordinarie öppettider. Max 10 personer per grupp. Läs mer om museets tillgänglighetsarbete.

Prisinformation

Bokade visningar vardagar samt lördag, söndag under ordinarie öppettid 1700 kr

Tillkommer entrékostnad per person 100 kr
Tillkommer entrékostnad per person, pensionär 80 kr

Alla priser är inklusive moms.

För bokningar utanför museets öppettider, kontakta vår eventavdelning på event@nobelmuseum.se eller 08-534 818 39