Photo: Melina Reid

Söker du en lokal med det lilla extra för ditt möte, ditt event eller sällskap? Då är Nobelmuseet den rätta platsen. Vi kan hantera allt från mindre möten för 10 personer till stora mottagningar för upp till 300 personer. Museet ligger mitt i Gamla stan och är inrymt i Gamla Börshuset – en mötesplats där gammalt möter nytt.

Bokningsinformation

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

Photo: Melina Reid

Mat

Bistro Nobel kan erbjuda allt från frukost till middag, från mingelbuffé till Nobelmeny.

Menyförslag

Photo: Melina Reid

Aktiviteter

Rama in ditt event med en guidad visning av museet, en workshop eller ett inspirerande föredrag. Har du några önskemål hjälper vi till att skräddarsy aktiviteterna så de passar dina behov.

Visningsförslag
Idéer som förändrat världen

Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nytta”. I vår vardag kommer vi ständigt i kontakt med upp­täckter och innovationer som belönats med Nobelpris som till exempel penicillin, plast och transistorn. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.

Människor, miljöer och kreativitet

Vad är kreativitet och hur kan den bäst befrämjas? Vad är viktigast i den kreativa processen; det individuella skapandet eller den miljö i vilken arbetet utförs? I visningen Människor, miljöer och kreativitet ges inga svar, men den vill ge besökaren tillfälle att själv begrunda dessa frågor. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativitetsperspektiv.

En resa genom Nobelåret

Hur blir man Nobelpristagare och hur ser processen ut från utskick av nomineringsbrev till Nobelbanketten i Stadshuset? Ser för­farandet likadant ut idag som när priset delades ut första gången 1901? Den här visningen handlar om hur Nobelåret ser ut, vad Nobel­pristagarna får uppleva, varför vissa pris skjuts upp och varför vissa pristagare har förhindrats att ta emot sitt pris.