Svåra frågor har inga enkla svar. Det insåg Alfred Nobel redan 1895, och bestämde sig för att belöna dem som inom fysik, kemi, medicin, litteratur och fred ”hafva gjort menskligheten den största nytta”. I dag, då tron på vetenskap vacklar och kvickheter vinner över fakta, har vi en mycket angelägen uppgift. Att främja vetenskap och humanism, liksom nya idéer, är avgörande för hur världen kommer att se ut framöver.

Det blivande Nobel Center i Stockholm kommer att verka i denna anda. Vi kan dock inte vänta på att huset står klart innan vi lyfter frågorna som berör oss alla som individer, såväl som mänskligheten i stort.

Med anropet ”Nobel Calling!” vill vi uppmana dig att delta. Vi välkomnar dig till givande möten och unika evenemang, inte sällan i sällskap av Nobelpristagare, framstående forskare eller andra nyfikna, drivna och modiga världsförbättrare. När årets Nobelpristagare tillkännages i oktober har vi särskilt många spännande aktiviteter att ta del av. Se kalendariet här till höger!

Anmäl dig också gärna för prenumeration på vårt nyhetsbrev, så riskerar du inte att missa några nyheter och evenemang från Nobel Center.