”Du har fått Nobelpriset” – hur är det att ringa upp och hur är det att bli uppringd?
7 oktober

 

Hur känns det att få det där samtalet? Att höra en person i andra ändan presentera sig och sen gratulera till Nobelpriset, det måste vara ett magiskt ögonblick.

Lördag 7 oktober 13:30-15:00, är du välkommen att träffa två Nobelpristagare som vet allt om hur det är att få ta emot detta samtal. Bernard Feringa (kemipristagare 2016) och Shirin Ebadi (fredspristagare 2003) kommer till Nobelmuseet för ett samtal om inspiration och hur vägen till Nobelpriset sett ut för just dem. Med hjälp av Mattias Fyrenius, VD Nobel Media, och Lars Heikensten, VD Nobelstiftelsen, får vi också en bild hur människor runt om i världen reagerat på de nya Nobelpristagarna. Thomas Perlmann, professor vid Karolinska Institutet och sekreterare för Nobelkommittén för fysiologi eller medicin, ger oss inblick i arbetet bakom det där magiska samtalet – det arbete som institutionerna som väljer ut Nobelpristagare gör.

Vi avrundar med att skåla för mänsklighetens framsteg och låter sen samtalen flöda vidare – ett glas bubbel och tilltugg ingår!

Plats: Nobelmuseet, Stortorget 2, Gamla Stan, Stockholm
Datum: 7 oktober
Tid: 13:30 – 15:00
OSA: Anmäl dig via länken
Språk: Engelska

 


Foto:
Alexander Mahmoud (Bernard L. Feringa), Joel Saget/AFP Photo (Shirin Ebadi)