Photo: Melina Reid

Söker du en lokal med det lilla extra för ditt möte, ditt event eller sällskap? Då är Nobelmuseet den rätta platsen. Vi kan hantera allt från mindre möten för 10 personer till stora mottagningar för upp till 500 personer. Museet ligger mitt i Gamla stan och är inrymt i Gamla Börshuset – en mötesplats där gammalt möter nytt.

 

Mat och drycks beställs av Bistro Nobel, vår egna restaurang. Menyförslag finns listade längre ned på sidan. Förstärk upplevelsen av att vara på Nobelmuseet med en visning, en workshop eller ett föredrag kopplat till Nobelprisen och Nobelpristagarna.

 

Längs ner på sidan finns en utförlig bokningsinformation. Den besvarar de allra flesta frågor våra kunder brukar ha.

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

Photo: Melina Reid

Mat

Bistro Nobel kan erbjuda allt från frukost till middag, från mingelbuffé till Nobelmeny. Titta igenom våra menyförslag för att skapa dig en bild av vad du önskar beställa till ditt event.

Menyförslag

Photo: Melina Reid

Aktiviteter

Rama in ditt event och förstärk upplevelsen med en guidad visning av museet, en workshop eller ett inspirerande föredrag. Kontakta oss för att prata igenom dina önskemål – vi hjälper till  att skräddarsy aktiviteterna så att de passar dina behov.

 

Workshop
Inspirera ditt team eller dina kunder att nå mål, att samarbeta och prestera tillsammans i Nobelprisets anda.
Nya Nobelpris står på tur – hur ser det ut för ditt team/dinakunder? Vad vill ni åstadkomma?
Få ny energi i en unik kontext av briljant vetenskap, kreativitet, innovation, humanitära bragder och gränslöst litterärt skapande.
En miljö som präglas av häpnadsväckande upptäckter och Nobelpristagare för evigt inskrivna i historien.
Vi kombinerar gärna en workshop med något av våra fyra visningsteman:

 

Idéer som förändrat världen
Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nytta”. I vår vardag kommer vi ständigt i kontakt med upp­täckter och innovationer som belönats med Nobelpris som till exempel penicillin, plast och transistorn. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.

 


Människor, miljöer och kreativitet

Vad är kreativitet och hur kan den bäst befrämjas? Vad är viktigast i den kreativa processen; det individuella skapandet eller den miljö i vilken arbetet utförs? I visningen Människor, miljöer och kreativitet ges inga svar, men den vill ge besökaren tillfälle att själv begrunda dessa frågor. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativitetsperspektiv.

 


En resa genom Nobelåret

Hur blir man Nobelpristagare och hur ser processen ut från utskick av nomineringsbrev till Nobelbanketten i Stadshuset? Ser för­farandet likadant ut idag som när priset delades ut första gången 1901? Den här visningen handlar om hur Nobelåret ser ut, vad Nobel­pristagarna får uppleva, varför vissa pris skjuts upp och varför vissa pristagare har förhindrats att ta emot sitt pris.

 


Rätten till frihet – Martin Luther King Jr

En av våra största frihetsikoner har intagit museet t.om. september 2019. Genom bilder, filmer, föremål och texter visas olika delar av Kings liv. Hur får en människa ett sådant stort mod och vad inspirerades han av? Icke-våldsprincipen var grundläggande i kampen liksom den religiösa tron och gemenskapen. Martin Luther Kings liv och insatser är en fascinerande del av ett viktigt skede i 1900-talets historia. Hans kamp bidrog till flera viktiga lagändringar och andra resultat. Hans drömmar, idéer och förmåga att uttrycka dem framstår som odödliga.

 

Bokningsinformation

Läs vår bokningsinformation här och/eller ladda hem pdf:en nedan.

Bokningsinformation