Nobelmuseet ligger på Stortorget i Gamla stan och är ett populärt besöksmål med drygt 250 000 besökare per år, med en majoritet internationella besökare. På Nobelmuseet får du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna och om Alfred Nobel.

Museibutiken är en förlängning av museiupplevelsen och ett sätt för våra besökare att ta med sig kunskap, idéer och minnen. Genom ett brett sortiment av böcker, leksaker och unika produkter och gåvor vill vi väcka nyfikenhet och kreativitet.

Nu söker Nobelmuseet butiksassistenter som kan arbeta under sommaren 2018.

Arbetsuppgifter

En butiksassistent är Nobelmuseets ansikte utåt och en representant för Nobelpriset i mötet med våra besökare.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Försäljning av butikens sortiment.
  • Kassahantering och avstämning av dagskassa.
  • Ta emot, packa upp och prismärka varor.
  • Lagerhantering.
  • Hålla butiksmiljön tilltalande.
  • Skyltning av varor.
  • Övriga uppgifter som kan förekomma i en butik.

Utbildning och erfarenhet

Du har gymnasieutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet inom sälj. God kassavana är ett krav liksom mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser gärna att du kan ytterligare ett utländskt språk. Kunskaper i japanska, ryska eller kinesiska är meriterande.

Egenskaper

Vi söker dig som har fyllt 20 år och trivs med att möta nya människor och skapa kontakt med kunder i alla åldrar. Du tycker om att få andra människor att känna sig välkomna och är själv flexibel och orädd.

Du är ansvarstagande och van vid att samarbeta. Arbetstempot är emellanåt högt, det innebär att du behöver vara stresstålig och samtidigt ge bästa service till våra kunder. Du bör vara noggrann och arbeta strukturerat. I tjänsten ingår tunga lyft.

Anställning

Arbetet är en visstidsanställning med timlön under museets högsäsong. Arbetstiden kan vara förlagd till vardagar, kvällar och helger.  Vi vill att du ska vara tillgänglig och kunna arbeta minst 6 veckor under perioden juni till augusti.

Ansökan

Vi strävar efter att genomföra våra rekryteringar ur ett mångfaldsperspektiv.

Frågor om tjänsten besvaras av Martha Bojassen, martha.bojassen (at) nobelmuseum.se.

Välkommen att skicka din ansökan till: martha.bojassen (at) nobelmuseum.se senast den 10 mars. Urval och intervjuer görs löpande.